Eforie Nord între publicitate si realitate

Citeam acum ceva vreme despre Eforie Nord. Rețeta e destul de simplă, se iau câţiva bloggeri, li se oferă ce e mai bun iar în schimb ei revarsă publicitate mascată sub formă unei păreri proprii. Nu toţi, ca să fiu corect până la capăt.

Se vorbea în termeni elogioşi şi cam heirupisti despre “Sa dăm o şansă litoralului românesc”. Ok, hai să îi dăm, zic eu dar ce îmi poţi spune despre Eforie Nord, altceva decât despre hotelul ăla mare şi la stat şi la preţuri, pe care lumea îl laudă pentru servicii dar care pe dinafară nu pare ceva interesant? Bineînţeles că am fost catalogat ca refractar că nu vreau să dau o şansă litoralului românesc. Cică nu am înţeles mesajul.

Întâmplarea face ca de vreo trei ani încoace mă duc în Eforie Nord şi nu am văzut nicio schimbare. Câteodată chiar şi ospătarii de la terase sunt aceeaşi. Eforie Nord este un kitsch, o îmbulzeală cu miros de hamsii, porumb fiert şi saorme. Plaja este ocupată de celebrele şezlonguri, de “plaje private”, de şi mai celebrele barăci care vând bere, sucuri şi seminţe dar şi de vânzătorii ambulanţi care zbiară cât pot de tare în tot felul de rime stupide despre Kurtos, porumb fiert sau “aspra de baie”. Mizeria este ceva normal deşi am constatat cu plăcere că există oameni care îşi duc resturile la coşurile de gunoi. “Iniţiativa” privată sufocă fără scrupule trotuare, şosea, parc, plajă. Poliţia dă amenzi de parcare selectiv, deşi maşină patronului de la nu ştiu care tarabă cu temirice e parcată fix cât să încurce circulaţia, domnii poliţişti îi pun amendă în geam altuia care nu are număr de CT.

Bineînţeles că aceste aspecte nu le veţi regăsi prezentate în acele bloguri fiindcă ei, bloggerii, au fost duşi, precum nea Nicu în vizitele de lucru, doar la hotelul minunat unde, bineînţeles, toată lumea le-a suflat în pânze. Apoi dă-i şi scrie despre Eforie Nord care se rezumă la Spa-ul hotelului şi restaurant. Dar Eforie Nord mai are ceva despre care nu s-a vorbit decât vag, tangenţial, nămolul sapropelic care, culmea, nu izvorăşte din Spa ci din ghiol. Care ghiol?? Că nu era aşa ceva în hotel!!!

Din punctul meu de vedere din tot Eforie Nord singură chestie demnă de remarcat ar fi ghiolul. Prin anii 80 s-a întrerupt circulaţia vaporaşelor de agrement pe ghiol din cauză că afectau dezvoltarea acelor “gângănii” care îşi aduc aportul la facerea acestui nămol miraculos. Eforie Nord a fost conceput la vremea lui ca o alternativă modernă pentru malul mării prin oferta bătrânului Techirghiol. Azi, baza de tratament aşa numita “Bai reci” este departe de vreun standard deşi este recent construită şi primeşte sute de străini de te miri unde, toţi atraşi de cura cu nămol.

Acestui loc miraculos să îi dăm o şansă, turismului balnear să îi dăm şansa lui, dar nu mizeriei şi kitschului.
1-2-2

1-2

1

1-3

1-9

1-5

1-4

1-10

Reclame

2 gânduri despre „Eforie Nord între publicitate si realitate

 1. Buna ziua,

  Numele meu este Daniel Stroe si va trimit acest email pentru ca ma intereseaza publicarea unui articol pe site-ul dumneavoastra. Tin sa va spun ca acesta va contine un link catre site-ul: Cazare10.ro, unicul lui scop fiind optimizarea acestui site pentru motorul de cautare Google. Articolul il puteti scrie dumnevoastra, il putem scrie noi sau chiar puteti modifica un articol trimis de noi pentru a se potrivi cat mai bine cu stilul dumneavoastra de scris. Tin sa precizez ca articolul este redactat de un specialist in domeniu si poate fi despre o zona turistica, un obiectiv turistic sau chiar aveti posibilitatea sa spuneti dumneavoastra despre ce sa scriem.

  Sa vorbim putin si despre beneficiile unei astfel de colaborari:
  Pentru dumneavoastra: Primiti un articol de calitate, unic + o suma de bani
  Pentru mine: Primesc un link pentru site-ul Cazare10.ro cu scop SEO (adica rol de optimizare pentru Google)

  Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

  Cu stima,
  Daniel Stroe

  • Domnule Stroe din pacate(pentru dvs) eu nu sunt adeptul acestui stil. Exista destui blogeri care asteapta cu mana tremuranda sa le ofere cineva o chifla.
   Ideea dvs mi se pare ok daca nu ar mai fi inca nu stiu cate siteuri de gen si toate groaznic de incomplete.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s